Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pieczona marchewka

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchewka
50 dag
oliwa
2 łyżki
listki rozmarynu
1 łyżeczka
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
cukier
szczypta
Zioła prowansalskie suszone Prymat
do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona marchewka

1. Marchewkę myjemy, obieramy i kroimy w plasterki.

2. Doprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi i skrapiamy oliwą. Nakładamy do naczynia żaroodpornego.

3. Pieczemy ok 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni następnie posypujemy liśćmi rozmarynu i pieczemy kolejne 10 minut.

SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 02.04.2013 08:42
świetny pomysł
IZABELA29 30.12.2012 08:53
czasami taką lubię zjeść ale zazwyczaj robię w połączeniu z mięskiem
Pietruszka 03.11.2012 08:17
pyszne, uwielbiam marchewkę
agnieszka214 19.10.2011 16:11
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak