Sposób przygotowania

Jabłka obrać, oczyścić z gniazd nasiennych i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Jajka utrzeć z cukrem na puszysta masę. Dodać obie mąki i proszek do pieczenia. Margarynę roztopić, schłodzić i wlac powoli do ciasta, dokładnie wymieszać. Połowę ciasta wylać na blaszkę, wyłożyc jabłka i zakryc drugą połową ciasta. Piec w temp 180 st przez ok. 45 minut, do zrumienienia ciasta

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rzenia15

    lubię ciacha z jabłkami
  • 1
    original
    Opublikowano

    banditka

    pyszny
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    apetyczne ciacho
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    muszę zrobic
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    muszę zrobic
  • 3
    original
    Opublikowano

    M-W

    widać od razu że ciasto jest smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    rewelacja :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    fotoviderek

    Lubię taki placek :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    gosia56

    pyszne ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !