Sposób przygotowania

Fasolkę umyć, oczyścić, pociąć na kawałki, gotować ok. 15 min ¡^ w osolonej wodzie, osączyć. Pomidory umyć, pokroić w niezbyt duże cząstki. Mięso umyć, osuszyć, najpierw pokroić w poprzek włókien na plastry, potem w wąskie paski. Olej rozgrzać na patelni, obsmażyć mięso, mieszając. Rosół wlać do rondla, wrzucić listki laurowe i fasolkę, dusićprzez 10 min. Dołożyć pomidory i mięso. Przyprawić do smaku pieprzem i solą, dusić jeszcze przez 5 min. Wyjąć listki laurowe, dodać za-smazkę, zagotować. Podawać z ziemniakami gotowanymi w mundurkach, posypanymi szczypiorkiem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !