Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Carbonada Criola

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina
75 dag
dynia
pomidory
4 sztuki
marchewki
2 sztuki
papryka
2 sztuki
por
cebula
2 sztuki
czosnek
1 ząbek
jabłko
natka
1 łyżka
ananas
1/2 puszki
kukurydza
1/2 puszki
tymianek
oregano
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
olej
4 łyżki
masło
2 łyżki
wino białe wytrawne
1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Carbonada Criola

Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Czosnek i cebule obrać, posiekać. Marchewki, papryki i por oczyścić, umyć. Pomidory umyć. Wszystkie warzywa pokroić. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Dynię umyć, ściąć wierzch, usunąć pestki oraz włókni-ste części. Łyżeczką wydrążyć miąższ. Wnętrze posmarować masłem. Ananas odsączyć z zalewy, plastry pokroić na cząstki. Olej rozgrzać w rondlu, obru-mienić mięso. Dodać cebulę, czosnek, miąższ dyni i pokrojone warzywa. Wlać sok z ananasa i wino, przyprawić solą, pieprzem oraz ziołami. Wstawić do piekarnika. Dusić 40 min w temp. 200° C. Jabłko obrać, pokroić. Kukurydzę, ananas i jabłko dodać do potrawy. Wstawić do piekarnika na 15 min, obok ustawiąjąc dynię. Potrawę podać w dyni, posypaną natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak