Przepis i sposób przygotowania na: Warzywna zapiekanka naleśnikowa
2. Warzywa myjemy, pomidory parzymy i obieramy ze skórki kroimy na plasterki. Z papryczki chilli wydrążamy gniazdko nasienne i kroimy ją na małe kawałeczki. Dynię obieramy i kroimy w kosteczkę. Marchewki obieramy o kroimy w kosteczkę.
3. Cebulkę obieramy i kroimy w ósemki, smażymy na patelni aż się zeszkli, następnie dodajemy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Podduszamy chwilkę i wrzucamy kukurydzę, papryczkę chilli, pomidory i smażymy ok 10-15 minut.
4. Marchew, dynię i fasolę gotujemy razem ok 10-15 minut, następnie dodajemy warzywa do podsmażanych pomidorów z cebulką i jeszcze chwilę dusimy. Całość przyprawiamy do smaku.
5. Do żaroodpornego naczynia wlewamy ok 2 łyżki oliwy i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Naczynie wyjmujemy po ok 10-15 minutach i zalewamy ciastem naleśnikowym i nakładamy warzywa.
6. Całość pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez ok 30 -40 minut.
SMACZNEGO :)