Sposób przygotowania

Mięso umyć, osuszyć w papierowym ręczniku, pokroić w kostkę, oprószyć pieprzem, przyprawą do gyrosa, skropić olejem i pozostawić w chłodnym miejscu na 1 godzinę. Następnie włożyć na rozgrzaną patelnię i delikatnie usmażyć. Mięso przełożyć do rondla, podlać 1 szkl gorącej wody, dodać liść laurowy, angielskie ziele i dusić pod przykryciem do miękkości. Na patelni rozgrzać masło, wsypać pokrojone pieczarki i smażyć około 10 minut. Dodać do miękkiego mięsa, wlać śmietanę wymieszaną z mąką i zagotować. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    przejs

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    coś dla mnie,pycha !
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    aż ślinka leci
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Apetyczne danie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    lubię takie obiadki :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !