Sposób przygotowania

Gorczycę utłuc z cukrem. Zaparzyć ją 2-3 łyżkami wrzącej wody i ucierać tłuczkiem. Następnie dodać gorący ocet, oliwę, zmiażdżony czosnek, doprawić solą i ucierać dalej kilka minut. Przełożyć do słoika, szczelnie zamknąć i odstawić na kilka dni aby dojrzała.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    fajnie
  • 3
    original
    Opublikowano

    fasola

    trzeba sprobowac samemu zrobic
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    nie robiłem jeszcze musztardy
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    zawsze myślałam, że musztarda po prostu jest, a nie że można ja ...zrobić :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Rique

    Szukałem przepisu na musztardę. Super, że znalazłem. Dzięki.
  • 0
    original
    Opublikowano

    eewelina

    No i proszę - wszystko mozna zrobić samemu...
  • 2
    original
    Opublikowano

    iza15

    koniecznie muszę spróbować
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    fajny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    takie są najlepsze
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    takie są najlepsze
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    również robimy domową od czasu do czasu

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !