Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy i wkładamy do zimnej wody. Po zagotowaniu gotujemy w osolonej wodzie. Gdy będą lekko twardawe przerywamy gotowanie. Odcedzamy i przekładamy do keksówki. Spryskujemy oliwą z dwóch stron i posypujemy ziołami prowansalskimi. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 190°C i zapiekamy do otrzymania pożądanego efektu – bądź lekkiego przypieczenia bądź mocniejszego zarumienienia. Wspaniały dodatek do obiadu. Smacznego.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    zioła prowansalskie są rewelacyjne
  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    fajne, i też uwielbiam zioła prowansalskie:)
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    też tak robię , jeszcze daję przyprawę do ziemniaków
  • 1
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    uwielbiam ziemniaki w każdej postaci
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    smaczne kartofelki.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pycha !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kasiax18

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Z pewnością by mi smakowały.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !