Sposób przygotowania

Piekarnik nagrzać do 180 stopni.Dno tortownicy natłuścić.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać do miski, stopniowo dodawać cukier, cukier waniliowy, jaja, 1/8 l letniej wody i olej. Wszystkie składniki miksować krótko na najniższych obrotach, następnie dwie minuty na najwyższych, aby uzyskać gładka masę. Całość ciasta podzielić na dwie równe części. Jedną z nich połączyć z kakao
1-2 łyżki jasnego ciasta umieścić pośrodku tortownicy, nakryć 1-2 łyżkami ciemnego ciasta. W ten sposób napełniać tortownicę naprzemian jasnym i ciemnym ciastem, po czym natychmiast wstawić do piekarnika.
Piec 50 minut na złocisty kolor. Wyjąć z poiekarnika, ciasto wyłożyć z formy na pergamin. Ostudzić.
Przygotować lukier: cukier puder przesiać i ucierać z rumem(innym alkoholem) do uzyskania rzadkiej konsystencji. Rozprowadzić na powierzni ostudzonego ciasta.
Piec 50 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    od razu widać, że nie piekłeś tego ciasta - jak do jednej części dodaje się kakao to do drugiej taką samą ilość mąki bo obie części powinny być tej samej gęstości żeby wyszły ładne paski. Poza tym brak podanej wielkości formy, brak temperatury pieczenia a za to po lukrowaniu mamy piec drugi raz?!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    gorąco polecam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    gorąco polecam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !