Sposób przygotowania

Oddzielić żółtka od białek. Masło 20 dag utrzeć z cukrem pudrem oraz cukrem waniliowym. Cały czas ucierając, dodawać porcjami żółtka, orzechy wymieszane z migdałami i mąke z proszkiem do pieczenia. Wszystko wymieszać z pianą ubitą z białek. Wlać ciasto do formy. Piec ok. 90 minut w 170 stopniach. Półtorej szklanki mleka zagotować z wanilią, usunąć ją, a do wrzącego mleka wlać budyń rozprowadzony resztą zimnego mleka, zagotować. Masło utrzeć z cukrem i dodawać po łyżce zimnego budyniu. Ostudzone ciasto przekroić, przełożyć kremem budyniowym (2 łyżki kremu odłożyć), polać polewą czekoladową, udekorować odłożonym kremem, połówkami orzechów i galaretkami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !