Sposób przygotowania

Cebulę obrać, pokroić w średnią kostkę, przesmażyć, ostudzić, po czym zmielić z ziemniakami. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Mąkę zagnieść z jajkami, dodawać powoli letnią wodę, zmieszaną z mlekiem i zagniatać energicznie ciasto, aż powstanie nam gładka masa. Rozwałkować cienko na oprószonej mąką stolnicy, wycinać koła szklanką lub pierogownicą. Na kołach kłaść kulki farszu, zlepić brzegi, gotować w osolonej wodzie przez kilka minut od wypłynięcia.

Komentarze

  • 2
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    ekstra
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    Nigdy nie jadłam takich, ale muszę spróbować.
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    Nigdy nie jadłam takich, ale muszę spróbować.
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    Nigdy nie jadłam takich, ale muszę spróbować.
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    Nigdy nie jadłam takich, ale muszę spróbować.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !