Sposób przygotowania

Na stolnicę przesiać mąkę, dodać masło i dokładnie posiekać nożem. Drożdże włożyć do miseczki dodać cukier i rozetrzeć. Następnie wlać śmietanę, 1 jajko, 2 żółtka, wsypać mąkę z masłem i dokładnie wyrobić ciasto. Odłożyć do lodówki na pół godziny. Następnie ciasto cienko rozwałkować, posmarować gotową masą makową i zwinąć w rulon. Pokroić na krążki o grubości 2 cm. Ułożyć na przygotowanej blaszce, posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać posiekanymi orzechami.Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 25 minut.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    owocówka

    mniam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Lotar

    Bardzo lubię drożdżówki z makiem
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Jarlin

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    aż jeść mi się zachciało:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    pięknie wyglądają i zapewne są pyszne !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    bardzo smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Takie drożdżówki bardzo lubię. Sama często podobne przygotowuję.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    Zjadłabym taką bułeczkę:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    wiola333

    bardzo smaczny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    wyglądają kusząco
  • 1
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    bardzo dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !