Sposób przygotowania

1. Ogórki dokładnie umyć

2. Przygotować słoiki. na dno każdego słoika kładziemy koperek, ziele angielskie oraz pieprz. Ogórki układamy pionowo mocno ściskając, pomiędzy dodajemy kilka paseczków korzenia chrzanu. Całość zalewamy wodą z solą. Ok 1 łyżeczka soli na 4 szklanki wody. Dokładnie i szczelnie zamykamy słoik. Po zakręceniu stawiamy do góry dnem, odstawiamy w ciepłe miejsce. Po kilku dniach ogórki będą już dobre - im dłużej odczekamy tym lepiej się zakiszą.

SMACZNEGO :)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Anitapaj

    w sam raz na nadchodzącą zimę
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    gabi162825

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    fotoviderek

    Uwielbiam kiszone ogórki :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !