Sposób przygotowania

1. Ogórki dokładnie myjemy i kroimy na pół. Solimy i odstawiamy na 3 godziny aby puściły wodę.

2. Przygotowujemy słoiczki, do każdego wkładamy po 2 ząbki czosnku, ziele angielskie, liście laurowe, koperek, pokrojoną cebulkę.

3. Paprykę kroimy w paski.

4. Po upłynięciu 3 godzin ogórki układamy w słoiczkach wraz z pociętą papryką.

5. Z wody, soli, octu, cukru i powstałego soku, który puściły ogórki robimy zalewę. Zalewę oczywiście należy zagotować.

6. Zalewamy ogórki, dokładnie zakręcamy i ustawiamy do góry dnem. Zostawiamy na całą noc. Następnego dnia ogórki można już ostawić do spiżarni.

SMACZNEGO :)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    bardzo lubię ogórki konserwowe w różnych wydaniach

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !