Sposób przygotowania

Z kwiatów usuwamy pręciki. Myjemy i osuszamy. Gruszki obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Wrzucamy do pojemnika rozdrabniającego Triblade i miksujemy. Przekładamy do głębokiej patelni i doprawiamy cukrem i imbirem. Mieszamy i zalewamy winem do poziomu masy gruszkowej. Gotujemy na małym ogniu bez przykrycia do momentu odparowania wszystkich soków i wina. Odstawiamy do ostygnięcia. Na drugiej patelni rozgrzewamy oliwę. Kwiaty dyni faszerujemy masą z gruszki i końce lekko skręcamy i moczymy w jajku oraz panierujemy w mące. Smażymy z każdej strony. Podajemy z lampką czerwonego wina.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    kwiaty cukinii tez chyba mogą być?
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobre
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    kwiaty cukinii oczywiście też się nadają
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    podobnie robi się kwiaty akcji

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !