Sposób przygotowania

25 dag masła utrzeć z taką samą ilością cukru. Podczas ucierania dodawać stopniowo jajka, mleko oraz cukier waniliowy. Przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia, dokładnie wymieszać składniki. Ciasto rozsmarować na blasze. Piec 35 minut w 175 stopniach. Przygotować masę cytrynową. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić odrobiną zimnej wody. Zagotować 3/4 litra wody z resztą cukru i tłuszczu, sokiem oraz skórką z cytryny. Zagęścić mąką, znowu zagotować, dodać żółtka. Krem rozsmarować na cieście. Obłożyć placek truskawkami, polać galaretką.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !