Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kotlety rybne

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety rybne
1 kg
jaja
4-5 szt
cebula
2 małe
Bułka tarta klasyczna Prymat
natka pietruszki
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
skórka cytrynowa
3 łyżeczki suszona
tłuszcz do smażenia
ziemniaki
2 duże

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety rybne

Filety kroimy na małe kawałki, mielimy wraz z ziemniakami, dodajemy 4-5 jajek pokrojoną drobniutko cebulę, natkę pietruszki, skórkę cytrynową (suszoną) i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Formujemy zgrabne kotleciki, które panierujemy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 01.12.2011 22:18
fajny sposób na rybę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak