Sposób przygotowania

Wszystkie składniki ciasta kruchego zagniatamy. Następnie 1/4 część ciasta odkładamy do zamrażalnika, a resztę ciasta wkładamy do chłodziarki. Jabłka obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach, odciskamy sok. Następnie dodajemy cukier i dokładnie mieszamy. Blachę natłuszczamy i wysypujemy bułką tartą. Na sam spód blaszki ścieramy na tarce o grubych oczkach ciasto wyjęte z chłodziarki. Na starte ciasto wykładamy masę jabłkową, na masę jabłkową ścieramy ciasto wyjęte z zamrażalnika. Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180*C i pieczemy 60 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu ciasto posypujemy cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Jarlin

    fajna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    nie ma to jak sazrlotka:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    pyszniutka
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wspaniale wygląda, już czuję zapach jabłuszek.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    smaczne ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !