Sposób przygotowania

1. Marchewkę obrać i wrzucić do wrzącego bulionu. Gdy marchewki będą miękkie należy je wyjąc i przestudzić, następnie pokroić w drobną kosteczkę.

2.Cebulkę obrać i dość grubo posiekać. Natkę pietruszki opłukać i pokroić.

3. Do mięsa dodać jajko, bułkę tartą, pokrojoną marchewkę, cebulkę i natkę pietruszki. Przyprawić do smaku, dodać 3 łyżki zimnej wody i wymieszać do powstania jednolitej masy. Formować małe kuleczki.

4. Klopsiki delikatnie wkładamy do wrzącego bulionu i gotujemy ok 20 minut na średnim ogniu. Klopsiki odcedzamy i dekorujemy natką pietruszki.

SMACZNEGO :)

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !