Sposób przygotowania

Kapusty oddzielnie poszatkować ,sparzyć i osączyć .

Ziarna słonecznika uprażyć bez tłuszczu na teflonowej patelni .

Czerwoną kapustę skropić łyżką soku cytrynowego.

Resztę soku połączyć z oliwą .

Ostudzone kapusty wymieszać ,,posypać ziarnami słonecznika oraz posiekanym szczypiorkiem .

Sałatkę doprawić solą oraz pieprzem .

Polać sosem i schłodzić .

Udekorować natką pietruszki .

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Małgosia6

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Pola5

    nigdy nie łączyłam różnej kapusty, chyba czas wypróbować, dzięki za pomysł :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !