Sposób przygotowania

CIASTO
Białka oddzielić od żółtek. Do żółtek dodawać stopniowo cukier, ubić na puszystą masę , dodawać stopniowo, wodę, olej i mąkę przesianą z proszkiem, oraz cukier waniliowy. Białka ubić na sztywną pianę dodać do masy, delikatnie wymieszać. Wylać ciasto do wysmarowanej tłuszczem formy. Rabarbar obrać, opłukać, osączyć pokroić na kawałki, zasypać 3 łyżkami cukru. Truskawki umyć, obrać z szypułek, obsypać 1 łyżką mąki i ułożyć na cieście do połowy. Resztę ciasta wyłożyć rabarbarem, włożyć ciasto do piekarnika, piec w 160 stop. przez 45 minut.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ewa6274879

    Fajne ciasto, szkoda, że już nie ma truskawek i rabarbaru, bo chętnie bym je zrobiła.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    Oj, czuję już lato, czuję ;) A tak poważnie to z chęcią bym się teraz poczęstowała takim ciastem :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !