Sposób przygotowania

1. Filety śledziowe osacz z oleju, pokrój na kawałki. Buraki wyszoruj, opłucz pod bieżącą wodą. Gotuj w łupinach z dodatkiem soli, do miękkości (ok 40 min). Następnie ostudź, obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
2. Czerwoną cebulę obierz, opłucz i pokrój w cienkie krążki. W miseczce wymieszaj ziele angielskie, pokruszony liść laurowy, posiekane ząbki czosnku, pieprz i olej. Śledzie wymieszaj z cebulą i buraczkami, polej korzenna zalewą.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    rutynka

    muszą być bardzo smaczne!:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Anna152

    dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beata23

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    fotoviderek

    Lubię takie śledzie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    chętnie spróbuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !