Sposób przygotowania

Żółtka utrzeć z cukrem. Dodać mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia i rozpuszczoną gorzką czekoladę. Białka ubić na sztywną pianę. Dodać do ciasta i delikatnie wymieszać. Ciasto rozsmarować na płaskiej blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 10 minut w temperaturze 200°C.

Śmietanę ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru. ¼ masy odłożyć, a pozostałą połączyć z połową posiekanej czekolady mlecznej.

Czekoladowy biszkopt rozwinąć, posmarować masą z kawałkami czekolady i ponownie zwinąć. Po wierzchu posmarować ubitą śmietaną i udekorować pozostałą czekoladą.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    super nazwa tego smakołyku
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    prawdziwa \"pokusa\" :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Wygląda przepysznie!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Do kawki - idealna:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    mnie skusiła :o)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Ja też się skuszę... Piękna rolada:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    świetnie wygląda, sama mam na nią ochotę
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !