Sposób przygotowania

Rozbij jajka, żółtka oddziel od białek. Żółtka utrzyj do białości z jedną łyżką cukru.
Czekoladę rozkrusz i rozpuść w kąpieli wodnej, lekko schłódź i dodaj do niej utarte żółtka. Mieszaj na jednolity krem.
Białka ubij na sztywną pianę, pod koniec ubijania wsyp resztę cukru. Ubitą pianę dodaj do masy czekoladowej, całość delikatnie wymieszaj, aby piana nie opadła. Na koniec nadal lekko mieszając, dodaj do musu ubitą śmietanę i połowę drobniutko pokrojonej papryczki chili.
Mus nakładaj do pucharków, udekoruj resztą pokrojonej papryczki chili oraz kleksem bitej śmietany.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zielonamorelka

    widzę ostatnio czekolada i chilli to modne połączenie może i ja powinnam wreszcie je wypróbować
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    super pomysl

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !