Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywną pianę. Cały czas ubijając dodawać kolejno cukier kryształ, po jednym żółtku i na końcu mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Delikatnie połączyć składniki. Masę przelać do tortownicy. Piec 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180ºC. Ostudzić.

Żelatynę zalać 50 ml wrzątku. Wymieszać i pozostawić, aby napęczniała.

Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru. Połączyć z sokiem winogronowym (ja użyłam świeżo wyciśniętego soku) i żelatyną. Masę śmietanowo-winogronową wyłożyć na spód biszkoptowy.

Deser posypać pokruszonymi herbatnikami. Schłodzić w lodówce.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    piękny w przekroju :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczna pianka
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    niebo w .....:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Bardzo lubię takie lekkie desery:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    super
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Lekka i pyszna:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    leonkot

    pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Pyszniutka!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andzia1977

    pyszotka
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    pycha
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    pychotka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izka192

    na pewno smaczne
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    super!!! uwielbiam takie piankowe...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !