Przepis i sposób przygotowania na: KLUSKI NA PARZE W SOSIE WANILIOWYM
Podawaj z sosem waniliowym: zagotuj szklanki mleka z cukrem waniliowym, utrzyj 3 żółtka z 6 łyżkami cukru pudru, wlej mleko. Podgrzewając dodaj 3 łyżki masła.
mleko |
200 ml
|
mąki |
50 dag
|
jajko |
1 sztuka
|
drożdży |
2 dag
|
cukru |
4 łyżki
|
masła |
2 łyżki
|
płatków czekoladowych |
1 łyżka
|
skórka starta z cytryny |
do smaku
|
czekolady |
6 kostek
|
moreli |
1 puszka
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: