Sposób przygotowania

Umytą ze skórki cukinię kroimy wzdłuż wybieramy pestki i każdą połówkę dzielimy na na 2 lub 3 kawałki i wrzucamy do do dużej ilości wrzącej wody solimy i gotujemy 5 min.Odcedzamy przelewamy zimna wodą osączamy i układamy na w naczyniu żaroodpornym.Czosnek obieramy drobno siekamy mieszamy z posiekanym koperkiem tartą bułką solą pieprzem.Cukinię skrapiamy olejem i obsypujemy mieszanką z bułki tartej.Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 200 stopni na 15 min.Na wierzchu powinna się zrobić złota skorupka.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Proste, a jednak oryginalne i z pewnością smaczne :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !