Przepis i sposób przygotowania na: Naleśnikowa róża
Włączyć robot na średnie obroty i miksować a w trakcie miksowania wsypywać mąkę.
Dodać sól, olej i cukier i dalej miksować aż nie będzie grudek.
Ciasto odstawić na 30 minut.
Na patelnię do naleśników nalewać po porcji ciasta i smażyć placki na złoty kolor z obu stron.
Przygotować nadzienie :
Twaróg utrzeć z cukrem.
Banany obrać, pokroić na mniejsze kawałki i skropić sokiem z cytryny aby nie ściemniały.
Nektaryny obrać ze skórki i usunąć pestki.
Pokroić je w kostkę, około 1,5 sztuki zostawić.
Banany i 2,5 nektaryny dodać do twarogu i utrzeć na krem.
Dodać resztę nektarynek i wymieszać.
Na każdy z naleśników kłaść po dwie łyżki nadzienia, złożyć na pół.
Następnie z jednego brzegu zagiąć naleśnik w trójkąt i zwijać naleśniki w formę trójkąta.
Tak zwinięte naleśniki układać na okrągłym talerzu tworząc kwiat .
Na koniec polać sosem czekoladowym.