Sposób przygotowania

Z podanych składników ( bez owoców )zagnieść ciasto dodająć tyle mąki, aby po wyrobieniu dało się łatwo je rozwałkować. Połowę rozwałkowanego ciasta przełożyć na spód i boki wysmarowanej formy. Rabarbar umyć, pokroić w kostkę, jabłka obrać, pokroić na kawałki ( bez gniazd ). Owoce dusić w małej ilości wody, dodać odrobinę cukru do smaku. Gdy owoce przestygną przełożyć na ciasto, przykryć pozostałym rozwałkowanym ciastem. Zalepić brzegi.

Piec 40 min w 180 stopniach. Posypać cukrem pudrem przed podaniem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    hm...zachęcająca propozycja :0)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    Wspaniała.
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    idealne połączenie
  • 0
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Pyszne ciasto!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Moja mama tak? robi. Wszyscy za ni? przepadamy.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    pyszna :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    leonkot

    wygląda wspaniale

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !