Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pomidory z ryżem i tuńczykiem

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory
4 średniej wielkości
ryż
15-20 dag
papryka czerwona
1/2 sztuki
papryka żółta
1/2 sztuki
ogórek kiszony
3-4 sztuki
szczypiorek
1/2 pęczka
Sklep Prymat
jogurt naturalny
1 kubek
majonez
1-2 łyżki
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat
do smaku
Kucharek przyprawa do potraw
do smaku
Sklep Prymat
curry
do smaku
Sklep Prymat
tuńczyk w sosie własnym
1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidory z ryżem i tuńczykiem

1. Pomidory umyć i osuszyć, Z każdego odciąć wierzchołek i łyżeczka delikatnie wydrążyć miąższ (brzeg nie powinien być cieńszy niż 0,5-1cm). Wnętrze pomidorów oprószyć solą i pieprzem. Położyć na talerzu wydrążoną częścią do dołu, aby spłyną z nich sok.

2. Ryż ugotować na sypko w osolonej wodzie i ostudzić. Paprykę oraz ogórki pokroić w kostkę albo zetrzeć na tarce jarzynowej. Tuńczyka odsączyć z zalewy, szczypiorek umyć, osuszyć i posiekać. Jogurt wymieszać z majonezem.

3. Do miski włożyć ryż, pokrojoną paprykę, ogórki, tuńczyka, szczypiorek oraz łyżkę sosu jogurtowo-majonezowego, doprawić solą, pieprzem i pozostałymi przyprawami i wymieszać.

4. Pomidory napełnić przygotowanym farszem. Z wierzchu polać pozostałym sosem.

SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak