Sposób przygotowania

Do rondelka wlać miód, rozpuścić, ucierać do białości. Do przestudzonego dodać żółtka, mąkę ziemniaczaną , przestudzoną kawę, ucierać . Ciasto powinno mieć taką konsystencję jak na biszkopt. Następnie ciągle ucierając dodać sodę wymieszaną z przyprawą do pierników, cukier waniliowy i otartą skórkę z pomarańczy. Białka ubić na sztywną pianę, dodać do ciasta i delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do przygotowanej formy, wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 40 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    przejs

    ciekawa ta mąka ziemniaczana w pierniku
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    fajny
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Zapowiada się fajnie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    chętnie spróbuję
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny piernik

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !