Sposób przygotowania

Białka z cukrem ubić na sztywną pianę. Gdy ubite dodawać stopniowo po 1 żółtku. Następnie wsypać przesianą mąkę, wymieszaną z proszkiem do pieczeni i kakao, delikatnie wymieszać. Ciasto wyłożyć do przygotowanej formy. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 10- 15 minut. Z mleka, proszku budyniowego, żółtek, mąki, ugotować budyń, ostudzić. Masło z cukrem pudrem utrzeć, dodawać stopniowo zimny budyń, aromat i sok z cytryny, ucierać na puszysty krem. Na wystudzone ciasto wyłożyć krem budyniowy. Na kremie ułożyć delicje szampańskie skropione rumem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Maniek2

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ale smakowicie sie zapowiada
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam takie ciacha.
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    chętnie spróbuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !