Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

marynata z kabaczka

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kabaczek
2 kg
SOLANKA:
woda
2 szklanki
sól
3/4 szklanki
Sklep Prymat
Zalewa:
woda
2 i 1/2 szklanki
ocet 10 %
1/2 szklanki
cukier
1 łyżka
Goździki całe Prymat
8 szt
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
3 szt
Sklep Prymat
Pieprz czarny ziarnisty Prymat
10 szt
Sklep Prymat
Ziele angielskie mielone Prymat
6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: marynata z kabaczka

kabaczek obrać ze skóry i włóknistego miąszu z pestkami,pokroić w kostkę.Na 2 min włożyć do wrzącej wody, poczym natychmiast schłodzić i włożyć na 2 godz do solanki.Zalewę zagotować i gorącą zalać odcedzone z solanki ,ułożone w słoikach kabaczki. Pasteryzować około 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresa18 04.05.2013 19:59
ciekawa sprawa
Łukasz15 21.03.2013 12:17
Ciekawy przepis
Seba 14.08.2012 08:34
fajne
pacpaw 06.08.2012 20:14
bardzo ciekawa
Norgiusz 30.05.2012 13:19
super pomysł
gacopierz23 13.03.2012 15:15
popieram to 2 propozycję :)
misia53 17.11.2011 20:01
warto spróbować
kuklik 30.09.2011 13:01
pyszny jest do ziemniaków i jako przekąska do czegoś mocniejszego
misia53 30.09.2011 11:34
Aniu , i do czego potem dajesz takiego kabaczka?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak