Sposób przygotowania

1. Kurczaka wypatroszyć z kości zostawiając całą skórę i natrzeć przyprawami. (do tego potrzebne jest trochę cierpliwości)

2. Ryż ugotować.

3. Cebulę i czosnek pokroić i podsmażyć, dodać do niej obrane i pokrojone pieczarki oraz pokrojoną paprykę i chwilę smażyć, przyprawić do smaku.

4. Cebulkę i pieczarki wrzucić do mięsa, dodać ugotowany ryż oraz przyprawy i dokładnie wymieszać.

5. Gotowym farszem napchać kurczaka i pozszywać nicią lub spiąć wykałaczkami.

6. Kurczaka nacieramy odrobiną oleju rozrobionego z ostrą papryka, wkładamy do naczynia żaroodpornego i podlewamy ok. połową szklanki wody. Kurczaka zapiekamy ok. 60-80minut, dość często podlewamy sosem z naczynia aby mięsko nie było suche i pilnujemy aby sosu nie zabrakło..

SMACZNEGO :)

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Magda60

    swietne
  • 1
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Wspaniały pomysł na odmienienie zwykłego pieczonego kurczaka :) zjadłabym chętnie :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Mirka-Ludomila

    apetyczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczny kurczaczek
  • 1
    original
    Opublikowano

    fotoviderek

    Uwielbiam takiego kurczaka :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    mysza75

    Fajny chrupiący kurczaczek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !