Sposób przygotowania

Żółtka ubijamy z białym cukrem. W garnuszku mocno podgrzewamy śmietanę, którą powoli wlewamy do ubitych żółtek, dokładnie mieszamy i dodajemy płatki migdałowe. Jeszcze raz dokładnie, ale delikatnie mieszamy, przelewamy krem do kokilek. Pieczemy w temperaturze 85 % przez 50 minut (w wyższej temperaturze możemy przypalić migdały). Kokilki studzimy, wkładamy do lodówki na co najmniej kilka godzin, posypujmy brązowy cukrem, który karmelizujemy kuchenną opalarką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Lotar

    Wspaniałe !
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    fajne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    rewelacja
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renia1

    wyglada rewelacyjnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    nigdy jeszcze nie robiłem
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Na pewno dobry.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !