Sposób przygotowania

Miód wlać do garnka, dodać masło, kawę, roztopić, przestudzić. Żółtka z cukrem utrzeć do białości, wlać przestudzony miód z kawą. Ciągle ucierając dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i przyprawą do pierników. Pod koniec dodać sztywno ubitą pianę z białek, rodzynki i skórkę pomarańczową. Delikatnie wymieszać. Ciasto wyłożyć do przygotowanej formy. Piec w temp 180 stopni około 45-50 minut. Po ostudzeniu polukrować.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    pyszny :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !