Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

suflet z porów z dorszem

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pory
5 szt
jajko
1 szt
białe wino
1/8 l
rosół
1/4 l
chrzan tarty
2 łyżeczki
Sklep Prymat
pasta sardelowa
1 łyzeczka
musztarda ostra
1 łyżeczka
tłuszcz do formy
10 dag
śmietana kremówka
30 dag
sok z cytryny
do smaku
zioła siekane
2 dag
filet z dorsza
4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: suflet z porów z dorszem

Oczyszczoną rybę skropić sokiem z cytryny,posolić i włożyć do wysmarowanej tłuszczem formy su fletowej.Umyte pory pokroić w talarki,gotować je przez 10minut w rosole,następnie wyjąć i ułożyć na filetach z dorsza.Śmietanę rozmieszać z pastą sardelowa,żółtkiem,musztardą,chrzanem i ziołami.Przygotowanym sosem polać pory.Potrawę dusić około 20-30minut w piekarniku nagrzanym do 200stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak