Sposób przygotowania

Skórkę z cytryny zetrzeć na drobnej tarce, z owocu wycisnąć sok i zmieszać ze skórką MOŻNA PRZESMAŻYC TROSZKE
Margarynę utrzeć z cukrem i pojedynczo dodawanymi jajkami na jednolitą masę. Dodać szklankę mąki i proszek do pieczenia, następnie sok z cytryny i kolejną szklankę mąki. Wszystkie składniki dokładnie połączyć. Ciasto przełożyc doblaszki i. 40 min w temp 180st C. Po wystudzeniu polać lukrem cytrynowym (można kupić gotowy lub zrobić samemu). To moje ulubione ciastto wiec zeczę smacznego

Komentarze

  • 2
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    pioge7

    smaczna bardzo
  • 0
    original
    Opublikowano

    wirkijom

    jak znajdę chwilę to na pewno ją upiekę :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    V_kuchareczka

    wygląda bardzo apetycznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !