Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Gołąbki nadziewane twarogiem

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała
1 główka mała
twaróg
200 g
ryż
1/3 szkl
jajko
1 szt
masło
50 g
śmietana
1/2 szkl
zielona pietruszka
1 pęczek
Koperek suszony Prymat
do smaku
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki nadziewane twarogiem

Ugotować ryż i wystudzić,zmieszać z surowym jajkiem i roztartym twarogiem wcześniej przyprawionym pieprzem i solą,liście kapusty zaparzyć .przygotowany farsz zawinąć w liście kapusty,gołąbki obsmażyć na maśle,ułożyć w naczyniu,zalać śmietaną i dusić,podając na stół,posypać koprem i zieloną pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 18.11.2013 11:01
takich nie robiłam
Krystyna32 11.01.2012 11:36
muszę wypróbować
Dorota59 21.12.2011 20:17
z takim farszem nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak