Sposób przygotowania

Bułki do knyszy przecinany na pół, następnie każdą połówkę przekrajamy wewnątrz, żeby powstała kieszonka. Podgrzewamy kilka minut najlepiej w piekarniku (wtedy będą chrupiące), ewentualnie w mikrofalówce. Pomidorki przekrajamy na pół, ogórki kroimy w plasterki, cebulę w piórka, kukurydzę odsączamy na sitku, a oliwę mieszamy z pieprzem i solą. Ser żółty trzemy na tarce o dużych oczkach. Ciepłe bułki nadziewamy kolejno: liśćmi sałaty, ogórkiem, pomidorkami, cebulką, kukurydzą i serem. Polewamy wszystko oliwą i posypujemy cebulką prażoną. Knysza świetnie smakuje z sosem czosnkowym lub miętowym. Smacznego!

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zdzislawa2

    mniam mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    rewelacja
  • 2
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    kate.500

    super danie
  • 2
    original
    Opublikowano

    kate.500

    super danie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    pierwsze słyszę o knyszy
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justa32

    smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    ale nazwa:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorian

    ciekawa nazwa
  • 2
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    fajne:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Wacław

    fajny przepis !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    znakomite
  • 2
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Emiliozo

    jak wygląda taka bułka?
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota37

    ciekawy przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota37

    ciekawy przepis
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    musi być pycha
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    w knyszy to wlasnie najistotniejszy jest ten sos. Ja nie potrafie zrobic takiego jaki podaja w budkach z knyszami. Uwielbiam knysze ale nigdy mi sie wyszla tak jak powinna, wlasnie przez ten sos. Bo w bulke to akurat mozna wrzucic to co sie lubi ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !