Sposób przygotowania

Kalafior umyć, obrać z liści i pokroić na średniej wielkości kawałki. Gotować przez 10 minut. W oddzielnym naczyniu wymieszać mleko, mąkę i masło na rzadki krem beszamel. Ugotowany kalafior wyjąć z wody i przełożyc do naczynia Zaroodoprnego. Polać beszamelem. Piec w nagrzanym piekarniku (180 stopni) przez 15 minut. Pod koniec pieczenia posypać startym serem. Pozostawić w piekarniku na 5 minut, dopóki ser sie nie rozpuści.

Smacznego!!!

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    uwielbiam taki kalafior!
  • 1
    original
    Opublikowano

    SylwiaMagdaSabin

    mmmm jeszcze takiego nie jadlam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !