Sposób przygotowania

Masło z cukrem ucieramy na puch. Ciągle ucierając wbijamy po jednym jajku. Mąkę przesiewamy razem z sodą i kakao, mieszamy z przyprawą do piernika. Do utartej masy/ cały czas ucierając/ dodajemy porcjami mieszankę sypkich składników. Następnie powoli porcjami wlewamy mleko i dodajemy dżem. Wszystko razem dokładnie ucieramy. Gotową masę przekładamy do natłuszczonej formy i pieczemy ok. 50 min w temp. 180 stopni C. Wystygnięte ciasto kroimy na kawałki i obficie polewamy przygotowaną według przepisu na opakowaniu gotową polewą.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    wygląda tak apetycznie, że chyba zrezygnuje z noworocznych postanowień i wypróbuję przepis :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !