Sposób przygotowania

W garnku z wodą gotujemy udka z dodatkiem liscia laurowego ,kulek pieprzu .Po ok 20 min dodajemy pokrojoną marchewkę i starta na tarce pietruszkę .doprawiamy kostką warzywna ,przyprawą uniwersalną. Ugotowane mieso wyciągamy z zupy ,obieramy na kawałki i podsmażamy na maśle .dodajemy z powrotem do zupy . dokładmy kilka łyżek kukurydzy .Gotujemy jeszcze z 10 min. Zaciągamy odrobina mąki .zagotowujemy i wlewamy śmietankę 12 % już nie gotujemy .

Komentarze

  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    Dodajemy natke pietruszki
  • 2
    original
    Opublikowano

    pioge7

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kasiaw

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !