Sposób przygotowania

Mięso umyć, osuszyć i pokroić na kawałki. Obsmażyć na oleju. Marchew obrać, umyć i zetrzeć na tarce. Pieczarki umyć. Na patelni rozgrzać masło, dodać pieczarki i drobno pokrojoną cebulę dodać marchew i chwilę smażyć. Podlać wodą, dodać mięso. Oprószyć solą i pieprzem. Dusić ok 15 minut. Oprószyć mąką i dobrze wymieszać. Dodać śmietanę i doprawić do smaku. Z jajek, mleka i mąki zarobić gęste ciasto. Dodać szczyptę soli. Ciasto nabierać łyżką maczaną w gorącej wodzie i kłaść na osolony wrzątek. Gdy kluski wypłyną wyjmować łyżką cedzakową. Podawać z przygotowanym sosem.

Komentarze

  • 2
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    pioge7

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    pyszne danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna77

    super danie
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    kurczaka to mogę jeść przyrządzonego w każdy sposób

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !