Sposób przygotowania

Ciasto:
W misce wymieszać na sucho cukier,sodę,mąkę i kakao dodać jajko i stopiony letni miód z masłem ,zagnieść ciasto i schłodzić.Zimne ciasto podzielić na kuleczki wielkości orzecha włoskiego ,każdą kuleczkę nadziać jak pączka porcją konfitury różanej,ułożyć na natłuszczonej blaszce i piec około 15-20 min w temp.do 180st.
Upieczone i ostudzone \"kasztany\"posmarować z wierzchu Konfiturą różaną i okleić ciemną masą cukrową na wierzchu przykleić jasne kółeczko delikatnie rozciągając jego brzegi,aby całość przypominała kasztany .

Masa cukrowa :
W garnku zagotować wodę z masłem do gotującej się wody dodać mąkę i jeszcze chwilkę uprażyć ,do ciepłej masy wgniatać cukier puder i na koniec galaretka do 3/4 całej masy dodać kakao i zagnieść Masę cieniutko rozwałkować i wycinać większe krążki którymi oblepimy nasze ciastka,jasne ciasto również cieniutko rozwałkować i wycinać mniejsze kółeczka.

Resztki masy cukrowej można wysuszyć potem rozkruszyć i mamy dobrą posypkę do ciasta.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    pioge7

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    super super :)))
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Olaa

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pomysłowe
  • 1
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    wyglądają jak prawdziwe kasztany :)
  • 0
    ja
    Opublikowano

    Jadwiga/Jaga85

    DLA MNIE BOMBA!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !