Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

biszkopt z jeżynami

5.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier
1 szkl
jajko
5 szt
mąka
8 łyżki
mąka ziemniaczana
4 łyżki
bita śmietana
20 dag
jeżyny
20 dag
masło
1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: biszkopt z jeżynami

żółtka ubić z cukrem dodajac obie mąki wyrobić białka ubić na sztywno i wymieszać z masą dać do formy i piec ok 40 minut temp 1808c przestudzić jeżyny zmiksować dodając do nich 2 łyżki cukru ciasto ozdobić śmietaną i jeżynami sos podać osobno

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak