Sposób przygotowania

Ziemniaki i grzyby należy oczyścić, obrać i pokroić w kostkę. Cebulę wraz z grzybami podsmażyć na patelni doprawiając do smaku, dodać pokrojoną w kostkę paprykę.
Ziemniaki ugotowac i dodać do mieszanki. Ryż ugotowac i wymieszaż z resztą składników, na koniec dodać starty żółty ser i posypać koperkiem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Niestety to nie jest risotto, gdyż jak już kiedyś pisałam ryż się smaży na maśle lub oliwie, a następnie gotuje w wywarze powoli dolewanym do dania. A risotto z ryżu arborio z borowikami jest pyszne, oczywiście koniecznie z dodatkiem białego wina.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Edyta31

    chyba to nie risotto, ale i tak pysznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !