Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Risotto z borowikami

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

borowiki
20 dag
ziemniaki
40 dag
cebula
ryż
1 torebka
papryka czerwona
1 sztuka
żółty ser
3 plastry
sól do smaku
Sklep Prymat
pieprz do smaku
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z borowikami

Ziemniaki i grzyby należy oczyścić, obrać i pokroić w kostkę. Cebulę wraz z grzybami podsmażyć na patelni doprawiając do smaku, dodać pokrojoną w kostkę paprykę.
Ziemniaki ugotowac i dodać do mieszanki. Ryż ugotowac i wymieszaż z resztą składników, na koniec dodać starty żółty ser i posypać koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edyta31 15.10.2011 23:09
chyba to nie risotto, ale i tak pysznie
BernadettaP 19.09.2011 12:46
Niestety to nie jest risotto, gdyż jak już kiedyś pisałam ryż się smaży na maśle lub oliwie, a następnie gotuje w wywarze powoli dolewanym do dania. A risotto z ryżu arborio z borowikami jest pyszne, oczywiście koniecznie z dodatkiem białego wina.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak