Sposób przygotowania

Rydze oczyść, umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Czosnek obierz, opłucz i drobno posiekaj. Na patelni mocno rozgrzej masło. Połóż na patelnię przygotowane rydze blaszkami do góry. Smaż kilka minut aż będą rumiane, co jakiś czas mieszając. Następnie grzyby przewróć i posyp rozdrobnonym czosnkiem. Smaż jeszcze kilka minut, aby się równomiernie przyrumieniły z obu stron. Gdy powstały w czasie smażenia sos całkowicie odparuje, rydze oprósz solą i pieprzem. Podawaj posypane drobno posiekaną natką pietruszki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    aromatyczne, super
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !