Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Sos rumowy

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółtko jajek
4
cukier
10 dag
mąka ziemniaczana
1 łyżeczka
mleko
1 szklanka
śmietanka
1 szklanka
rum
3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos rumowy

Żółtka utrzeć na puszystą masę z cukrem, wymieszać dokładnie z rozprowadzoną łyżką wody mąką ziemniaczaną. Zagotować mleko, na wrzące wlewać żółtka, stale mieszając, wlać śmietankę i rum, wymieszać i podgrzać. Sos podawać zimny albo gorący.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiola333 02.09.2012 17:29
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak